دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان

دوشنبه 5 تير 1396

امیر دریادار سیاری دردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان: بیداری اسلامی حاصل انقلاب اسلامی ایران است

( تاریخ ارسال خبر: سه‌شنبه 17 اسفند 1395 - 15:57 )

نشست صمیمی امیردریادار سیاری با دانشگاهیان و مراسم متمرکز افتتاحیه اردوی راهیان نور دانشجویی استان گلستان، سه شنبه هفدهم اسفند ماه در تالار خلیج فارس برگزار شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت اردوهای زیارتی راهیان نور، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که راهیان نور گنجی است که باید از آن استفاده کنیم و این ارزش‌ها را به جامعه انتقال دهیم.

امیر دریادار سیاری تصریح کرد: راهیان نور یک سفر گردشی است که موجب ایجاد بصیرت می‌شود و هر فردی که به این سفر می‌رود با دیدن جلوه‌های دفاع مقدس به رشد معنوی خواهد رسید.

وی با بیان اینکه بیداری اسلامی به وجود آمده در منطقه حاصل انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: کشور ما مورد تهدید است و ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم زیرا کشورهای استعمارگر به دنبال ایران هراسی هستند.

وی تاکید کرد: ما در حوزه های صنعتی، گردشگری، دارویی، غذایی، ... بهره لازم را از دریا نبرده ایم ولی با استفاده از آن موجب ایجاد اشتغال هم خواهیم شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دریا کانون قدرت و ثروت است، افزود: ما را از دریا دور کردند تا از این منابع استفاده نکنیم و تفکر مقام معظم رهبری این است که ما به دریا برگردیم و از این تکنولوژی استفاده کنیم.

امیر دریادارسیاری افزود: 70 درصد از سطح کرده زمین را آب فرا گرفته و همه خشکی‎ها در آب محصور هستند و 80 درصد مردم در کنار دریا زندگی می‎کنند و یا در فاصله 200 کلیومتری دریا و 90 درصد تجارت جهانی از طریق دریا تامین می‎شود.

وی با بیان اینکه 44 کشور دنیا در خشکی قرار دارند و از نعمت دریا بی‎بهره هستند، گفت: جمهوری اسلامی از طریق سواحل مکران بدون واسطه به آب‎های آزاد وصل است.

وی تاکید کرد: باید بیندشیم چه منابعی در دریا داریم که حائز اهیمت است و توسعه دریامحور مورد توجه قرار می‎گیرد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که دریا بستر تمدن‌سازی است، گفت: 9 گذرگاه وجود دارد که کشتی‎ها را به آب آزاد وصل می‎کند و از این میزان 4 گذرگاه مهم و تاثیرگذار جهان به نامهای تنگه هرمز، باب المندب، مالاکا و کانال سوئز در منطقه ما وجود دارد.

امیردریادار سیاری با بیان اینکه شهر جاسک و تیس از شهرهای مهم آبی ایران در گذشته بود، گفت: بیشتر منابع زیرزمینی ما و وسعت بیشتر کشور در سمت دریا وجود دارد اما بیشترین شهرهای پرجمعیت ما خارج از این منطقه است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بهترین شرایط جغرافیایی برای احداث بنادر را داریم اما متاسفانه بهترین کشتی‎های ما به سمت بنادر مقابل ما می‎روند و اینها در حالی است که در گذشته منتظر می‎ماندند که کشتی‎های ایرانی برایشان آب و نان ببرد.

وی با بیان اینکه چرا تصمیم‎های غلط در کشور گرفته می‎شود، افزود: پتروشیمی محصولی وابسته به آب است و باید بیندشیم چرا آن را دور از آب می‎سازیم و یا ذوب‌آهن که برای حمل نیاز به آب دارد را دور از دریا می‎سازیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: 5 هزار و 800 کیلومتر در کشور ساحل داریم که از این میزان 3هزار کیلومتر در شمال و جنوب کشور ساحل باکیفیت هستند.

امیر دریادار سیاری با بیان اینکه 37 درصد مرز دریایی در کشور داریم، افزود: از این میزان بیش از 93 درصد صادرات انجام می‎شود و این تفاوت نشان می‎دهد که دسترسی به دریا چگونه می‎تواند سبب توسعه کشور شود.

وی افزود: بزرگترین بازار دنیا، جنوب شرق آسیا است و ارتباط اقتصادی دنیا از طریق رفت و آمد دریایی است و از این لحاظ شمال اقیانوس هند حائز اهمیت می‎شود چرا که بیش از یک سوم حمل و نقل دنیا از این منطقه انجام می‎شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: روزانه 17 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می‎کند و این منطقه حائز اهمیت است.

وی به برخی از ظرفیت‎های ژئوپلتیکی منطقه جنوب آسیا اشاره کرد و گفت: این منطقه قلب آسیا، انبار انرژی دنیا و مسلط به گذرگاه‎های جهانی است که می‎تواند قدرت ایجاد کند و منزلت و موقعیت ما را افزایش می‎دهد و باید بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی افزود: فروپاشی شوروی، جنگ تحمیلی، حمله عراق به افغانستان، جنگ عربستان علیه یمن، اشغال فلسطین و جنگ‎های نیابتی در این منطقه اتفاق افتاده و این موضوعات برای این منطقه اثرگذار بوده است.

وی یادآور شد: حضور مکمل‎های قدرت در منطقه فراوان است و شاهد ایران‎هراسی هستیم و می‎بینید که در کشورهای کوچک، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها‎ حضور پیدا می‎کنند و منابع آنها را می‎مکند.

وی با بیان اینکه حضور این مکمل‎های قدرت در منطقه سبب امنیتی شدن منطقه می‎شود، تاکید کرد: ناامنی گسترده‎ای را این مکمل‎های قدرت به وجود می‎آورند و این موضوع سبب شده که تروریست نیابتی امنیت منطقه را بهم بزنند.

وی با بیان اینکه این مکمل‎های قدرت به دنبال تجزیه واحدهای سیاسی دارای وزن ژئوپلتیکی هستند، تاکید کرد: با این موضوع درصدد این هستند که مهار قدرت‎های منطقه‎ای را داشته باشند.

امیردریادارسیاری متذکر شد: روحیه استکبارستیزی در کشور و قدرت ژئوپلتیکی منطقه، نفت و ذخایر راهبردی سبب شده که کشور همواره مورد تهدید قرار داشته باشد.

شایان ذکر است: در پایان از خانواده شهدای نیروی دریایی استان گلستان به نامهای شهید محمد علیراد، محمد تقی علیراد، احمد کیا، خانعلی دهمرده و همچنین امیر بای بازنشسته گلستانی نیروی دریایی، اعضای کمیته اساتید و دانشجویی 4000 شهید استان گلستان تقدیر به عمل آمد در ادامه با اهدا چفیه به نمایندگان دانشجویان بسیجی شرکت کننده در اردوی راهیان نور ، مراسم بدرقه رسمی نیز برگزار شد.

روابط عمومي دانشگاه
موضوع: اطلاعيه هاي مهم
بازدید این خبر : 431

لينك هاي مربوط